-
برای داشتن زندگی سالم باید اراده آهنین داشت. خوشبختانه در این راه سخت می توانید به تغذیه اعتماد کنید
بخش سلامت ایران مطلب خانواده و زندگی
برای داشتن زندگی سالم باید اراده آهنین داشت. خوشبختانه در این راه سخت می توانید به تغذیه اعتماد کنید. اصلاح عادت های غذایی و تغذیه سالم نیز در این راه به شما کمک می کند. در این مطلب شما را با 4 اصل تغذیه ای ترک سیگار آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
ترک سیگار یک روند کمابیش پیچیده ای است و هرکس باید روش خودش را پیدا کرده و پیش ببرد. در هر حال برای ترک سیگار اراده حرف اول را می زند. اما می توان روی کمک دیگران نیز حساب کرد. برخی افراد قدم به قدم پیش می روند و در طول زمان کم کم سیگار را کاهش داده و ترک می کنند در حالی که برخی دیگر به ترجیح می دهند یکباره سیگار را ترک می کنند. در هر صورت کار چندان ساده ای نیست اما اگر بتوانید این استوانه مرگبار را از خود دور کنید به سلامتی خود خدمت بزرگی کرده اید. برای داشتن زندگی سالم باید اراده آهنین داشت. خوشبختانه در این راه سخت می توانید به تغذیه اعتماد کنید. اصلاح عادت های غذایی و تغذیه سالم نیز در این راه به شما کمک می کند. در این مطلب شما را با 4 اصل تغذیه ای ترک سیگار آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
ترک سیگار: توصیه هایی که باید به آن ها توجه کنید
زمانی که تصمیم می گیرید قدم بزرگی بردارید و با ترک سیگار سلامتی تان را بهبود ببخشید باید به چند نکته توجه کنید. اولین مسئله مهم این است که بدانید با شروع ترک سیگار مغزتان با کمبود نیکوتین مواجه خواهد شد. نبود این ترکیب در بدن باعث بروز مسئله ای با نام سندرم محرومیت می شود. در واقع هر فرد سیگاری 20 دقیقه بعد از کشیدن سیگار این حالت را تجربه می کند.
اگر می خواهید سیگار را ترک کنید باید مصرف آب را افزایش دهید تا توکسین ها یا همان سموم بدنتان دفع شده و سلول هایتان به خوبی سیراب شوند. برای این کار می توانید به سراغ شربت عسل بروید
هر فرد سیگاری می داند که اولین ساعات روز سخت ترین لحظات است چون زمانی که از خواب بیدار می شوند حدود 7 تا 9 ساعت بدون سیگار سر کرده اند. با نکشیدن سیگار تغییرات فیزیکی به صورت مشهودی دیده می شود: از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، خشکی دهان، اضطراب و افزایش اشتها.
به محض اینکه شما سیگار را ترک می کنید میزان مونواکسید کربن و نیکوتین در بدنتان به شدت کاهش می یابد. در این زمان مغز به بدن دستور می دهد که آسیب های ناشی از مصرف دخانیات در قلب و ریه ها را ترمیم کند. این تغییرات در 3 هفته اول بعد از ترک سیگار بروز می کنند. این دوره دقیقاً سخت ترین دوره است و مراقبت از تغذیه نقش مهمی دارد. در ادامه خواهیم گفت چه مواد غذایی بیشترین کمک را به ترک سیگار خواهند کرد.
قانون شماره 1: به مدت 1 ماه قهوه ننوشید
کافئین باعث تحریک میل به سیگار می شود. در واقع کافئین یک محرک طبیعی نیکوتین است و بهتر است که در هفته های اول یعنی زمانی که باید با سندرم محرومیت مقابله کنید از مصرف این نوشیدنی نیز بپرهیزید. توصیه می شود به جای قهوه از نوشیدنی های دیگری مانند چای دارچین، دمنوش شیرین بیان، چای زنجبیلی و دمنوش گل ساعتی استفاده کنید. در عین حال لازم است که مصرف ویتامین C را افزایش دهید تا به احیا و سم زدایی از ریه هایتان کمک کند. برای این کار تا می توانید مصرف سالاد میوه با میوه هایی مانند توت فرنگی، پرتقال، کیوی، انبه و غیره را افزایش دهید.
قانون شماره 2: غلات کامل مصرف کنید
زمانی که سیگار را ترکی می کنید میزان قند خونتان کاهش پیدا می کند. این افت قند جزئی می تواند باعث افزایش استرستان شده و احساس ناخوشایندی به شما بدهد. البته اگر بخواهید این افت قند خون را با اشتباه مصرف کیک ها و شیرینیجات جبران کنید میل به سیگار کشیدن دوباره را نیز زنده خواهید کرد. بنابراین لازم است که مواد غذایی خود را به خوبی و با دقت انتخاب کنید. داشتن رژیم غذایی مناسب بر پایه غلات کامل به شما کمک می کند که با میل به سیگار کشیدن مقابله کنید. با مصرف غلات کامل شرایط روحی تان بهبود یافته و احساس سیری بیشتری می کنید. این کار افت قند خونتان را جبران می کند. بنابراین توصیه می کنیم برای موفق شدن در راه ترک سیگار غلاتی مانند جوی دوسر، گندم سیاه، نان چاودار، نان جو، برنج کامل، تخم کتان و غیره را در برنامه غذایی تان بگنجانید.قانون شماره 3: به سراغ مواد غذایی آرامبخش بروید
مواد غذایی زیادی وجود دارد که باعث ایجاد احساس آرامش شده و سندرم محرومیت ناشی از نیکوتین را تسکین می دهد. متخصصان تغذیه این مواد غذایی را «زِن» می نامند. توصیه می کنیم به روش هوشمندانه ای تغذیه کرده و مواد غذایی مصرفی تان را از بین موارد زیر انتخاب کنید:
سوپ کدوحلوایی
فیله بوقلمون آماده شده در فر با لیموترش
ماهی سفید
سبزیجاتی مانند بروکلی، پیاز خام، شلغم، هویج، تربچه، تره فرنگی، خیار، کرفس، گوجه فرنگی
آجیل ها
موز
سیر
مخمر آب جو
قانون شماره 4: شربت آب و عسل
اگر می خواهید سیگار را ترک کنید باید مصرف آب را افزایش دهید تا توکسین ها یا همان سموم بدنتان دفع شده و سلول هایتان به خوبی سیراب شوند. برای این کار می توانید به سراغ شربت عسل بروید که علاوه بر تأمین آب بدن باعث می شود از خواص عسل نیز بهره ببرید. توصیه می کنیم یک قاشق عسل را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و روزانه یکبار بنوشید. نوشیدنی عسل تصفیه کننده و ضدباکتری است و باعث افزایش قدرت دفاعی بدنتان می شود. این نوشیدنی انرژی تان را افزایش داده و از ریه هایتان بیشتر محافظت می کند. نوشیدنی عسل همچنین باعث آرام شدن اعصابتان شده و احساس سیری ایجاد می کند. این نوشیدنی یک مکمل طبیعی، ارزان قیمت و مناسب برای افرادی هست که می خواهند خود را از شر سیگار خلاص کنند.
حرف آخر
در نهایت یادتان باشد که این توصیه ها صرفاً زمانی موثر خواهند بود که به طور مرتب انجام شوند و شما نسبت به این مسئله آگاه باشید که ترک سیگار به نفع سلامتی تان است. در کنار رعایت توصیه های غذایی، لازم است که ورزش کنید و سرگرمی یا تفریحات جدیدی را تجربه کنید. توصیه می کنیم شنا کنید یا در باشگاه ثبت نام کرده و ورزش کنید. کتاب بخوانید و به هر روشی که می توانید حواس خود را از میل به سیگار کشیدن پرت کنید.انتهـــــــــــــــــــــــــای پیــــــــــــــــــــــــــام
درباره من
سلام در بسیاری از مسائل زندگی افراد به وضوح قابل مشاهده است. خانواده اولین بخش از یک اجتماع است که هر کدام از ما به صورت تولد، فرزند خواندگی، یا ازدواج به آن وارد میشویم. روابط بین افراد خانواده و نقشهایی که هر یک از اعضا بر عهده میگیرند، میتواند بر شکلگیری شخصیت و نحوه تعاملات افراد اثر بگذارد. علاوه بر ژنهای مشابه، سبکهای ارتباطی افراد یک خانواده نیز منجر به پیدایش خصوصیات مشترک در بین آنها می شود. برای آنکه در مورد نقش و اهمیت خانواده بیشتر بدانید
طبقه بندي موضوعي
- زناشویی (۹۰)
- کودکان و والدین (۳۳)
- آرایش و زیبایی (۷)
- روانشناسی (۱۸۷)
- روابط عاطفی (۷)
- سلامت (۲۰۲)
- سبک زندگی (۱۳۴)
- تغذیه سالم (۴۰)
- تناسب اندام (۴۱)
- سلامت روان (۲۵۵)
- اطلاعات دارویی (۲۲)
- بیماری ها (۳۶۸)
- پوست و زیبایی (۲۵)
- دندانپزشکی (۲۰)
- تازه های پزشکی (۳۶)
- دانشنامه : کرونا (۳۲)
آخرين عناوين
پربحث ترين ها
- رازهای یک زندگی زناشویی عاشقانه که هر دختر و پسری باید بداند
- این مردهای بی مسئولیت...
- 💚ضربه مغزی چیست و چگونه درمان میشود؟💚
- علت تمایل مردان به همسر دوم چیست؟
- 💚29 غذایی که شکم شما را شش تکه میکند!💚
- آیا شما هم فرزندتان را از دست داده اید؟
- علائم، راههای پیشگیری و درمان ویروس کرونا + پرسش و پاسخ
- در سونوگرافی ان تی (nt) بارداری چه چیزهایی مشخص می شود؟
- باکتری ترموس اکواتیکوس چگونه در مبارزه با ویروس کرونا کمک رسانی می کند؟
- تفاوت وگان و وجترین چیست؟
پربازديدترين ها
- عفونت واژن چه نشانه هایی دارد و چگونه درمان می شود؟
- علایق و روحیات جنسی - روانی زن متولد آذر ماه
- علائم لخته خون در بدن چیست؟
- همه نشانه های یک همسر کنترل گر
- کاشف واکسن سیاه سرفه کیست؟
- عوارض احتمالی بعد از تزریق واکسن آسترازنکا
- آیا تست مثبت کرونا می تواند کاذب باشد؟
- ارتباط میان بیماری های افسردگی و اضطراب با دردهای مزمن
- ۷ علامت و نشانه آلرژی غذایی
- همسرم به دنبال زنان خیابانی می رود
محبوب ترين ها
- چرا خوشحال نیستم؟
- نشانه های اولیه باهوش بودن نوزاد و کودکان
- پزشک های متخصص گوش، حلق و بینی چه مسئولیت هایی دارند؟
- علائم، راههای پیشگیری و درمان ویروس کرونا + پرسش و پاسخ
- واکسن چطور تهیه می شود؟ واکسن کرونا کی آماده می شود؟
- اینفوگرافیک: راهنمای مواد غذایی ایمن در دوران کرونا
- کاشف واکسن هپاتیت B کیست؟
- بررسی تیپ شخصیتی ISTJ (درونگرا، حسی، منطقی، قضاوتی)
- فلج مغزی (Cerebral Palsy)
- جرم گیری دندانها
آخرين نظرات
- وگان یک فرد است که در تغذیهاش از ...
۴ بهمن ۰۳، ۱۲:۱۸ - وگان یعنی چه؟ - تبخال تناسلی یک عفونت شایع و مسری ...
۱۸ آبان ۰۳، ۱۲:۲۳ - رحیم - جالب بود
۱۲ بهمن ۰۰، ۱۱:۵۴ - سارا - زنده بودن در معنای نزدیکش ارزشی ...
۶ بهمن ۰۰، ۱۴:۱۲ - ناشناس - من خودم رو از دست دادم.
۶ بهمن ۰۰، ۱۳:۱۲ - ناشناس - سلام مطلب بسیار غالی بود ممنونم لایک
۷ دی ۰۰، ۱۲:۲۶ - abdolnabi solimani - سلام یلدا مبارک الاهی که 100 سال زنده باشید.
۱ دی ۰۰، ۱۲:۱۲ - abdolnabi solimani - پرچم ایام فاطمیه فروشگاه اینترنتی ...
۱۶ آذر ۰۰، ۱۳:۲۵ - خرید پرچم فاطمیه - وبلاگ خوبی دارید لطفا از وبلاگ ما ...
۲۷ آبان ۰۰، ۱۲:۱۵ - محسن حیدری - https://starteach.ir نرم افزار ...
۱۴ آبان ۰۰، ۱۳:۳۱ - https://starteach.ir
آرشيو
- بهمن ۱۴۰۰ (۵۵)
- دی ۱۴۰۰ (۱۳۰)
- آذر ۱۴۰۰ (۱۲۵)
- آبان ۱۴۰۰ (۱۳۰)
- مهر ۱۴۰۰ (۱۲۵)
- شهریور ۱۴۰۰ (۱۵۰)
- مرداد ۱۴۰۰ (۱۵۰)
- تیر ۱۴۰۰ (۱۳۳)
- خرداد ۱۴۰۰ (۹۶)
- ارديبهشت ۱۴۰۰ (۱۴۶)
- فروردين ۱۴۰۰ (۱۱۵)
- اسفند ۱۳۹۹ (۵۰)
- مهر ۱۳۹۹ (۷۰)
- شهریور ۱۳۹۹ (۳۰)
نويسندگان
- elaheh solimani (1505)